Terwijl onze papa’s Ben en Seppe hun pasgeboren dochters in de watten legden, trokken we met 2 teams naar Keulen. Het jeugdteam bestond uit Sebastien VR, René D en Tuur DG. Het vrouwenteam werd gevormd door Eva G, Marieke DM en Meraban VR. Voor Tuur en Meriban was dit het eerste Europese tornooi in het buitenland.

De beide teams startten met volle moed aan de groepsfase. De tegenstand was vaak moordend. Het jeugdteam speelde onder andere tegen Keulen 1. De vrouwen kregen Elmshorn 1 op hun boterham.  Na de groepsfase kwamen beide teams in de B-divisie tercht. De teams in de B-divisie werden verdeeld in 2 groepen die moesten strijden voor de beste plaatsen. Op zaterdag werden er reeds enkele wedstrijden gespeeld. Het jeugdteam wist 1 van de 2 wedstrijden te winnen. Het vrouwenteam behaalde een mooie 2 op 2.

In de dubbelwedstrijden speelden ReBa een mooie wedstrijd die ze jammer genoeg niet konden winnen. Tuur en Meriban deden veel ervaring op en wisten enkele mooie puntjes te maken. Marieke en Eva wonnen hun eerste wedstrijd tegen Basel. In de tweede ronde stootten ze tegen een ijzersterk Toulouse 1.

Na deze zware tornooidag sloten we de dag af met een gezellige uitstapje naar de kerstmarkt in Keulen. Na een hapje en een drankje sprongen we ook nog even binnen in het Hard Rock Café. Terug aangekomen aan de slaapplaats, liet de jeugd zijn polyvalent karakter zien aan de pingpongtafel en de kicker. Nadien genoten we van een aangename nachtrust.

Op zondag werd de groepsfase van de B-divisie afgewerkt. Bij de jeugdspelers was de vermoeidheid duidelijk te zien. Ze hadden namelijk net de examens achter de rug en kregen geen tijd om uit te rusten van deze zware studeerinspanning. Toch gingen we er opnieuw met volle moed tegenaan!

Afhankelijk van de plaats in de groep, werden plaatsingswedstrijden gespeeld. Het was dus belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen in de eigen groep. De jeugd stond aan het einde van de groepsfase op de voorlaatste plaats in hun groep en speelden voor de 7e, 8e en 9e plaats. Ze wisten van de 2 wedstrijden 1 te winnen waardoor ze op de 8e plaats eindigenden. De vrouwen strijdden voor de 3e of 4e plaats. Daarvoor moesten ze het opnemen tegen Kiel 2. Jammer genoeg waren deze mannen iets te sterk waardoor de vrouwen naast de medaille grepen.

We kijken terug op een gezellig tornooi. Speciale felicitaties gaan uit naar Tuur en Meriban omdat hun eerste tornooi in het buitenland goed verlopen is! Nu even genieten van een welverdiende kerstvakantie. In januari schieten we terug uit de startblokken, want we willen schitteren tijdens het tornooi in Basel in de maand maart.

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.