Na een mooi tornooi in het buitenland begin september is het traditioneel de beurt aan ons land om een tornooi te organiseren. Voor onze club het evenement van het jaar.. Hiervoor werken we met het bestuur een heel jaar voor en trainen we met de ploegen zo mogelijk nog harder voor..

BELGIUM OPEN 2015 kwam eraan..

Ongelooflijk veel voorbereidingswerk, ontelbare vergaderingen, Eva die kilometers vreet met de ‘camionette’, Ben die plannetjes uittekent voor bar en zaal, Seppe die wedstrijdschema’s opstelt, … Een korte opsomming van het vele werk die de kern van ons bestuur toch altijd doet voor zo’n evenement. Tot  dit jaar!! Dit jaar mochten we namelijk 4 nieuwe bestuursleden verwelkomen en konden we hen inwijden in het organiseren van de Belgium Open. Welkom aan Sebastien, Claudine, Tim en Ann! Wat een geluk want op 25 oktober 2015 (5 dagen voor ons tornooi!) beslist Fauve Lentacker ter wereld te komen! De cruciale week voor het tornooi moesten we het dus zien te redden zonder Ben. De taken van Ben in de aanloop van het weekend werden snel overgenomen, maar vanaf vrijdagavond waren het toch vooral Eva en Seppe die de verantwoordelijkheid droegen over de organisatie!

Vrijdagavond 16u: Verzamelen geblazen aan de potloodjesschool met alle spelers – Eva die taken verdeeld en iedereen die in actie schiet. 4 uur later was de slaapplaats klaar voor gebruik, stond de bar opgesteld in het OCP, waren er inkopen gedaan in de Makro, stond de ontbijtzaal klaar en was iedereen gezellig samen een frietje aan het eten in afwachting tot het opstellen van de terreinen. Wat een teamwork!

Vrijdagavond 21u: Ben vindt een gaatje om te komen helpen en de terreinen en jurytafel staan vliegensvlug klaar! De jeugdige generatie spelers houdt het voor bekeken en kruipt snel onder de wol aan de vooravond van een heel druk weekend.

Aaaah rust! Of nee toch niet.. Eva en Seppe bleven een beetje verweesd achter in deze grote, lege zaal… Tim en Marieke waren elk nog bezig met het afwerken van hun taken en hielden het dan ook voor bekeken! We besloten de zaal af te sluiten (of dit toch ten minste te vragen aan één van de grootste helpende handen van het weekend: Bob!)

Toegekomen aan de slaapzaal stelden we vast dat iedereen van de deelnemende ploegen inmiddels gearriveerd was en zo konden Eva en Seppe met een gerust hart gaan slapen!

Zaterdagmorgen: belijning verder afwerken, muziekinstallatie testen, prutsen met live-beeld in cafetaria, drank fris zetten, koffie zetten, ontbijten, iedereen officieel verwelkomen in 4 talen, scheidsrechters briefen, … We zijn eraan begonnen!!

 Na enkele verschuivingen in het wedstrijdschema loopt het tornooi vlot door de groepsfase richting de start van het dubbeltornooi. Als snel blijkt dat onze puntentelling (tot 21 per set) wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen! Belgium 1 (Seppe, Ben, René en Sebastien) kon na een schitterende eerste dag bij de beste 6 rekenen en was dus geplaatst voor de A-divisie! De 3 andere Belgische ploegen wisten zich jammer genoeg niet voor deze A-divisie plaatsen, maar konden toch elk een aantal mooie overwinningen achter hun naam plaatsten!

Op zondag werden de ploegen van de A-divisie onderverdeeld in 2 poules. Hierin moest ons vlaggenschip het opnemen tegen respectievelijk Strassbourg 1 en Keulen. Twee kleppers van formaat dus, maar we hadden niks te verliezen. Immers, 1 wedstrijd winnen en we stonden in de halve finales! Dit probeerden we direct in de eerste wedstrijd. Voor volle tribunes op het hoofdterrein en dus de steun van het thuispubliek wisten Ben, Seppe en René Strassbourg 1 na een schitterende wedstrijd over de knie te leggen! Doel (halve finale) bereikt!

Na het bewuste moment van decompressie verloren Ben, Seppe en Seba hun 2e groepswedstrijd tegen Keulen. De halve finale leek een moeilijke maar haalbare kaart: Elmshorn 2. Uiteindelijk moest onze Belgische trots dan toch de duimen leggen voor de latere winnaar van het tornooi!

Intussen in de B-divisie: Enkele frustrerende wedstrijden voor ons jeugdteam die telkens op het einde van de set de winst door de vingers zag glippen, het vrouwenteam die eigenlijk meer tegen zichzelf streed dan tegen de tegenstander en het bij wijlen veel te mooi wilde uitspelen in plaats van punten te pakken en het tweede vrouwenteam die heel veel bijleerde en voor het eerst op het Europese wedstrijdtoneel komt piepen!

Tijd voor de slotceremonie met het uitdelen van de prijzen en het bedanken van alle deelnemende ploegen. Na deze korte ceremonie was het weer even tijd om ons beroemde teamwork ten toon te spreiden. Op iets minder dan een uur was de volledige zaal ontruimd en waren we al bezig met alles in de juiste auto te laden.

Moe maar voldaan keerde Ben terug naar vrouw en kind. De rest van het bestuur besloot nog even de kleine dingetjes op te ruimen en na te praten in de zaal om daarna ook huiswaarts te keren.

Bedankt aan iedereen die meewerkte en deze alweer schitterende editie!!

De voorbereiding voor de Belgium Open 2016 begint… 

http://www.sepaktakraw.org/sepaktakraw-taking-flight-in-belgium/

 

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.