Uren trainen, teambuilden en vergaderen in augustus… Waarom? DAAROM!

Het takraw-seizoen kent naar jaarlijkse gewoonte zijn aftrap in Strasbourg, Frankrijk. In het Belgische team konden we rekenen op maar liefst 10(!) fitte spelers om deel te nemen aan dit tornooi. Op vrijdagavond 4 september was het dan ook verzamelen geblazen in onze thuisbasis, De Pinte.

Om een 17u vertrok een eerste deel van onze delegatie naar Strasbourg. In de 2 auto’s zaten Ben, René, Sebastien, Hannes, Arthur, Thibaut en Leonie…. Stuk voor stuk gebrand op het afleveren van een prachtprestatie op Franse bodem!!

Rond 23u vertrokken nog 3 gemotiveerde spelers: Eva, Marieke en Seppe. Al deze Belgische atleten zouden niks betekenen zonder supporters! Voor de vocale steun konden we dan ook rekenen op Alexa, Walter en Luc!

Laat in de avond arriveerde de eerste delegatie Belgische spelers op de locatie. Na de nodige controles van de terreinen en speelschema’s, tijd maken om iedereen te begroeten, tegenstanders in te schatten en het installeren van de slaapplaatsen was het tijd voor iedereen om in de slaapzakken de broodnodige rust op te zoeken!

Terwijl iedereen heel zacht en vredig lag te slapen arriveerden ook Marieke, Eva en Seppe ter plaatse!

Zaterdagmorgen: tijd voor een eerste prachtprestatie van de heren door Mulhouse direct huiswaarts te sturen na een spannende, maar verdiende overwinning voor onze herenploeg. Het was direct op het scherp van de snee tegen een uitgekookt team met 3 ervaren rotten in het vak aan de andere kant van het net! Het moet gezegd: na een prachtige tweede set, bleken we fysiek sterker en pakten rustig de derde set mee naar huis.

Ondertussen op een ander terrein had onze jeugdploeg het moeilijk tegen een Zwitserland. Een team zonder een al te spectaculaire speelstijl, maar heel efficiënt. Een droge 2-0 verlies was het verdict, maar Arthur, Sebastien, Thibaut en Hannes konden zeker hun mannetje staan en deden tonnen ervaring op!

Ondertussen waren ook onze dames tot vervelens toe aan het opwarmen. Na een aantal wedstrijden supporteren voor de Belgische collega’s was het dan eindelijk hun beurt. Het langverwachte debuut van Leonie was aangebroken! Dit tegen een tegenstander van formaat: Elmshorn! Onze dames verkochten hun vel duur, uiteindelijk trok Elmshorn de overwinning gemakkelijk naar zich toe!  

Het tornooi ging zijn gangetje en snel werd duidelijk dat enkel ons herenteam zich kon plaatsen voor de A-divisie. Dit met nog een glansrijke prestatie tegen Toulouse tussendoor, met een al even glansrijke rol weggelegd voor René als Tekong!

Het vrouwenteam en het jeugdteam zouden uitkomen in de B-divisie. Of nee.. Er was geen B-divisie! Of toch wel? Nee.. Uiteindelijk toch niet! Teleurstelling alom bij onze jeugdige atleten: ze zouden niet meer in actie komen op zondag! Tijd voor Ben en Seppe om zich om beurten te gaan kwaad maken aan de jurytafel. Gevolg? B-divisie op zondagmorgen om 8u  te starten!!

Het succes stijgt René niet snel naar het hoofd want hij was er om zijn teamgenoten op zondagmorgen mee te helpen opwarmen en supporteren!! Respect!! Vooral omdat Ben en Seppe toch nog even wat langer genoten van het welverdiende rust en maar om 10u aan de bak moesten!!

Uiteindelijk viel er op zondag niet veel meer te rapen voor al onze ploegen. Nog enkele mooie overwinningen van de dames met een heel sterke Leonie aan het net. Een overwinning van de jeugd met spelers die steeds mee spelen als ervaren rotten in het vak en nog een thriller van formaat met Ben en Seppe in kwartfinale van het dubbeltornooi tegen Zwitserland. 2-1 werd het daar met in de laatste set een 16-14 score voor onze Belgen!!

Een schitterend tornooi voor iedereen van onze belgische delegatie met een speciaal dankwoord voor onze trouwe supporters: Luc, Walter, Alexa en …. 

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.