Dinsdag 22 oktober was het dan zover! Om 5u30 werden we verwacht om onze Maleisische vrienden op te pikken in Gent. Met zo’n 24 spelers en afgevaardigden konden we ze afzetten aan hun verblijf:  Moerkensheide te De Pinte.

Dinsdag was een rustige dag voor hen. Even bijkomen van de lange busreis vanuit Londen, een beetje gewoon geraken aan het Belgische weertje, een beetje bijpraten, …

Woensdag kon de gewoonlijke drukte dan toch beginnen. We namen hen mee op citytrip naar Brugge en in de vooravond naar Gent. Na een lange dag van rondslenteren en onze mooie historische steden bewonderen was iedereen volledig uitgeteld. Snel slapen dus.. Want op donderdag stond de eerste demonstratie gepland.

Deze ging door in het OCP voor zo’n 250 schoolkinderen. Na een spectaculaire demonstratie konden zo’n  100 kinderen een workshop volgen bij onze Maleisische kleppers.

Na deze drukke workshop terug even platte rust… ’s avonds dan HET moment waar iedereen van onze club op had gewacht: training met de Maleisiërs.

Vrijdag: nog één dag als voorbereiding op ons internationaal tornooi! En wat voor één…

Demonstratie voor iets meer dan 1000 studenten bij Don Bosco Zwijnaarde. Hierna terug een goed gevulde workshop. De spelers zelf waren enorm dankbaar om hun sport te mogen tonen aan zo’n enthousiast publiek!! Het deed enkelen terugdenken aan hun tijd als speler van de nationale ploeg…

Op vrijdagavond arriveerden bij mondjesmaat de andere Europese ploegen die op zaterdag en zondag zouden strijden voor onze Belgische titel! Allemaal waren ze paraat voor een zeer geslaagde editie van de Belgium Open: Elmshorn, Keulen en Heidelberg vertegenwoordigden Duitsland, Strassbourg was hier om de franse kleuren te verdedigen en PKNS, Bentara Melakka en Malaysia Airlines waren de trotse vertegenwoordigers van hun land. Voor het eerst mochten ook wij 3 teams opstellen die ons land gingen vertegenwoordigen: Belgium 1 met Ben, Hannes en Seppe – Belgium 2: Alexa, Eva en Marlies – Belgium 3: Hannes, René, Arthur en Sebastien.

Na een lang weekend met heel veel intense wedstrijden konden we de volgende winnaars noteren:

Regu| A-divisie: Cologne 1

Dubbel evenement: Elmshorn 2

Regu | B-divisie: Elmshorn 4

Jeugdtornooi: Belgium Juniors (Hannes, René, Arthur en Sabastien)

 

Vanaf nu richten we onze gedachten en trainingen op het volgende grote tornooi: Chickens Cup in Keulen op zaterdag 30 november en zondag 1 december. 

We willen iedereen die meegeholpen heeft nogmaals bedanken!!

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.