Chickens cup in Keulen (30/11 – 1/12)

Op vrijdagavond 29 november vertrokken we met vijf Belgische spelers naar Keulen. Jammer genoeg gingen de 4 jeugdspelers niet mee. Die hadden de handen vol met het leren van de examens. De mannen, Ben en Seppe, speelden afwisselend met een Oostenrijker en met Eva. De vrouwen, Eva en Alexa, konden rekenen op de versterking van Siel. Marlies was niet vrij om deel te nemen aan het tornooi.

Zaterdagmorgen startten we vol goede moed. De mannen speelden hun beste wedstrijd ooit tegen elmshorn 1. Ze namen voor het eerst een set, wat een topprestatie is! De eindstand was: 15-12, 10-15,15-11. Met zo’n schitterende start lagen alle kansen open om er een goed tornooi van te maken.

De vrouwen startten tegen Heidelberg met een 3-setter. De mannen van Heidelberg moesten in de tweede set hun handen uit de mouwen steken om de vrouwen bij te houden. Daarin slaagden ze niet. De eindstand was 15-7, 10-15,15-8. Een verdiende set voor de vrouwen waar ze veel vertrouwen uithaalden.

Terwijl de mannenploeg op kruissnelheid kwam met 2 overwinningen op rij (tegen Oostenrijk en Basel 1), hadden de vrouwen het moeilijk tegen de vrouwenploeg van Oostenrijk. Na 2 spannende sets verloren ze de wedstrijd. Ook de andere wedstrijd verloren ze jammer genoeg.

Voor de eerste dag zaten de regu-wedstrijden erop. Dit was meteen ook de start van de dubbelwedstrijden.

De mannen speelden in hun eerste dubbelmatch met veel vertrouwen, maar lieten de moed wat zakken op het einde van de wedstrijd. Ze gaven de derde set uit handen en werden op die manier meteen uitgeschakeld voor de dubbelcompetitie.

De vrouwen startten in dubbel tegen Basel 3. Dit bleek vooraf een onmogelijk taak te zijn, maar ze gingen de uitdaging vol goede moed aan. Na een moeilijke start in de eerste set, verwonderden de vrouwen vriend en vijand door de tweede set te winnen. Met een extra overwinning in de derde set stootten de vrouwen door naar de tweede ronde. Een meer dan verdiende zege!

In de tweede ronde tegen Elmshorn moesten de vrouwen meteen hun meerdere erkennen in de tegenstander. Een eenvoudige matchwinst voor de Duitsers zorgden ervoor dat de vrouwen meteen uitgeschakeld werden.

Op dag 2 werden nog enkele wedstrijden van de groepsfase afgewerkt. Nadien startten de kwartfinales. De vrouwen hadden geen kans om door te stoten.

De mannen kregen opnieuw te maken met de vloek van Keulen 1. Het gebeurt namelijk vaak dat Keulen 1 vroeg in de eindmatchen hun tegenstander wordt, terwijl andere ploegen eenvoudigere tegenstanders krijgen om door te stoten naar de halve finale. Dit verlaagt hun kans om door te stoten. Hier dus opnieuw de kwartfinale tegen Keulen 1. Een match op topniveau waarbij zowel Keulen als België zijn kwaliteiten toonden. Jammer genoeg werden onze mannen meteen uitgeschakeld.

De vrouwenploegen organiseerden nog een mini-tornooi, maar daarin verrichtten de Belgische vrouwen geen grote wonderen. Ze geraakten niet in the winning mood en werden al snel uitgeschakeld. Volgende keer beter!

Met opgeheven hoofd keerden de Belgen terug naar hun thuisland. Enkele mooie topprestaties en vooral veel speelervaring was de winst van het tornooi. Op naar het volgende tornooi!

We willen alvast onze sponsor bedanken voor de mogelijkheid om dit groots tornooi te organiseren.

GOUDEN SPONSOR

vzw Sepak Takraw België

ZILVEREN SPONSOR

Lotto

Astria - Promo gifts

BRONZEN SPONSOR

BLC group n.v. - BERT containerdienst 

Depa Pharma - Sportvoeding

Slagerij De Clercq - Hoeve vlees

V-formation

ERE SPONSOR

Hair Affair

Boeket

David - Van Den Brande Noël

Record - Rita Dejonghe - Aelbrecht

SPONSOR

Groenten en fruit - Voeding Vyncke

Mmmidi

Louis Delhaize

Garage Willy nv

Het Oog

Roomijs VDB

New KindsOnline

Fietsen Koen

't Klooster

Dinsdag 22 oktober was het dan zover! Om 5u30 werden we verwacht om onze Maleisische vrienden op te pikken in Gent. Met zo’n 24 spelers en afgevaardigden konden we ze afzetten aan hun verblijf:  Moerkensheide te De Pinte.

Dinsdag was een rustige dag voor hen. Even bijkomen van de lange busreis vanuit Londen, een beetje gewoon geraken aan het Belgische weertje, een beetje bijpraten, …

Woensdag kon de gewoonlijke drukte dan toch beginnen. We namen hen mee op citytrip naar Brugge en in de vooravond naar Gent. Na een lange dag van rondslenteren en onze mooie historische steden bewonderen was iedereen volledig uitgeteld. Snel slapen dus.. Want op donderdag stond de eerste demonstratie gepland.

Deze ging door in het OCP voor zo’n 250 schoolkinderen. Na een spectaculaire demonstratie konden zo’n  100 kinderen een workshop volgen bij onze Maleisische kleppers.

Na deze drukke workshop terug even platte rust… ’s avonds dan HET moment waar iedereen van onze club op had gewacht: training met de Maleisiërs.

Vrijdag: nog één dag als voorbereiding op ons internationaal tornooi! En wat voor één…

Demonstratie voor iets meer dan 1000 studenten bij Don Bosco Zwijnaarde. Hierna terug een goed gevulde workshop. De spelers zelf waren enorm dankbaar om hun sport te mogen tonen aan zo’n enthousiast publiek!! Het deed enkelen terugdenken aan hun tijd als speler van de nationale ploeg…

Op vrijdagavond arriveerden bij mondjesmaat de andere Europese ploegen die op zaterdag en zondag zouden strijden voor onze Belgische titel! Allemaal waren ze paraat voor een zeer geslaagde editie van de Belgium Open: Elmshorn, Keulen en Heidelberg vertegenwoordigden Duitsland, Strassbourg was hier om de franse kleuren te verdedigen en PKNS, Bentara Melakka en Malaysia Airlines waren de trotse vertegenwoordigers van hun land. Voor het eerst mochten ook wij 3 teams opstellen die ons land gingen vertegenwoordigen: Belgium 1 met Ben, Hannes en Seppe – Belgium 2: Alexa, Eva en Marlies – Belgium 3: Hannes, René, Arthur en Sebastien.

Na een lang weekend met heel veel intense wedstrijden konden we de volgende winnaars noteren:

Regu| A-divisie: Cologne 1

Dubbel evenement: Elmshorn 2

Regu | B-divisie: Elmshorn 4

Jeugdtornooi: Belgium Juniors (Hannes, René, Arthur en Sabastien)

 

Vanaf nu richten we onze gedachten en trainingen op het volgende grote tornooi: Chickens Cup in Keulen op zaterdag 30 november en zondag 1 december. 

We willen iedereen die meegeholpen heeft nogmaals bedanken!!

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.