De vzw was eerst Triple Kick’in genaamd. Het concept ‘triple kick’in’ werd bedacht in 2007 en verschillende malen uitgeprobeerd. Na verschillende successen werd de vzw op 16 mei 2009 officieel. 

Met TRIPLE KICK’IN wilden we een nieuwe succesformule ontwikkelen waarbij een nieuwe sport de nodige aandacht krijgt die het verdient. Door de bekendheid van minivoetbal en panna voetbal te combineren, wilden we de spektakelsport sepak takraw introduceren. 

Deelnemers schreven zich in en werden verwacht te participeren aan de drie sporten (minivoetbal, panna voetbal en sepak takraw). Hierbij hebben ze ervaren dat sepak takraw makkelijker is dan het lijkt.

Met Triple Kick’in wilden we de mensen de kans bieden om tegelijkertijd de wereldtop sepak takraw aan het werk te zien en de sport zelf te ervaren. De mix van demonstratie, initiatie en eigen ervaringen had tot doel de sporters en toeschouwers meer te betrekken en een compleet nieuwe ervaring te gunnen.

Na het organiseren van verschillende Triple Kick’in tornooien, promoties, demonstraties, fandagen en internationale sepak takraw tornooien, allen zeer succesvol, zijn we op een punt gekomen dat de vzw Triple Kick’in zijn vooropgestelde hoofddoel heeft bereikt. Sepak takraw heeft naambekendheid genoeg om alleen te staan. Daarom de naamsverandering naar Sepak Takraw België. En daar zijn we zeer trots op.

Als enige Sepak Takraw club in België met als thuisbasis De Pinte, Oost-Vlaanderen, hebben we toch iets uniek te bieden aan de Belgische sportwereld. 

Onze club is ook een initiatiefnemer in de oprichting van een Europese federatie die niet lang meer op zich zal laten wachten. Met een goede jeugdwerking hebben we een mooie toekomst voor ogen.

 

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.